TC Cash is overgegaan op een nieuw kassasysteem in het paviljoen, waarmee elektronisch betaald kan worden. Dit heeft als hoofddoel contante betalingen te vermijden, want daar kleven grote nadelen aan: gevoelig voor fouten, traag (afrekenen), tijdrovend (’s-avonds afsluiten, wekelijks bij de bank afstorten) en onveilig. Daarnaast biedt het nieuwe systeem gegevens voor het barbeheer, waardoor vooral de inkoop makkelijker wordt.

Klik hier voor een verkorte handleiding in PDF

Klik hier voor de uitgebreidere versie van de handleiding (downloaden via website van LCS)

Het nieuwe systeem is van LCS (Le Credit Sportif). Met dit systeem wordt al op zo’n 700 sportverenigingen gewerkt. Dit systeem maakt het mogelijk om op de volgende manieren te betalen:
• Met pinpas
• Met KNLTB-pas (met voldoende saldo)
• Met competitiepassen (alleen tijdens competitiedagen)

De kracht van het systeem zit in bij betalingen met pinpas in het “contactloos” betalen, d.w.z. zonder pincode en zonder bevestiging. Alleen in uitzonderingsgevallen –wanneer de pinpas daar niet geschikt voor is of wanneer de betaler kiest voor gebruik van pincode is pinnen de aangewezen weg. Bij betalingen met de KNLTB-pas hoeft de kaart alleen door het barpersoneel door de lezer op de kassa gehaald te worden om een betaling te voldoen. Bij de KNLTB-pas dient er eerst een saldo te zijn geladen (zie hieronder).

Indien gewenst wordt per transactie een bon opgemaakt, ter controle. Bovendien wordt ook op de kassa het bedrag aangegeven.
Contante betalingen zijn niet meer mogelijk. Alle barverkopen worden op de kassa aangeslagen en via het nieuwe systeem betaald.

Pinpas betalen
Het nieuwe systeem voorziet in 2 manieren van pinpas betaling “contactloos” of, als tot nu toe gebruikelijk, met pincode, op aangeven van de pas-eigenaar. Contactloos kan alleen met een daarvoor geschikte pas; het betreffende icoontje vindt u op de achterkant van uw pas. Uw pas kunt u neerleggen bovenop het venster van de pinautomaat die ook de bevestiging geeft dat de transactie is gelukt.
Als uw pas niet geschikt is voor contactloos betalen kunt u gewoon pinnen als tot nu toe gebruikelijk.

KNLTB pas betalen
Verstrekking van de KNLTB pas is op de gebruikelijke manier en tegen de geldende voorwaarden (contributie betaling en opgave barrooster gedaan)
U geeft uw pas aan de barbeheerder die de pas door het slot aan de rechterzijde van het scherm van het betaalsysteem haalt. Daarna kunt u kiezen om het actuele saldo te zien of direct te betalen. Ook hier is –net als bij contactloos pinnen- een OK niet vereist. Als er onvoldoende saldo op de kaart staat kan de betaling omgezet worden in een pinbetaling.

Hoe activeer ik mijn KNLTB-pas en kan ik er saldo op laden?
TC Cash verstuurt een e-mail met daarin de een link naar een pagina om je wachtwoord in te stellen. Hiermee kun je toegang krijgen tot de LCS site. Het is dus van belang dat TC Cash beschikt over het juiste email adres (dit is het e-mailadres, waarmee U bij de KNLTB bekend bent). Controle en eventuele aanpassing aan de ledenadministratie doorgeven.

Na inloggen op de LCS site www.mijnlcs.nl zijn onder de menuoptie 'Instellingen’ en vervolgens ‘Mijn Gegevens’ de gegevens desgewenst te wijzigen. Verder kan via deze site het saldo worden geladen (zie hieronder) en de kaart worden geblokkeerd.

De pas kan geactiveerd worden door een saldo te storten, dit kan op twee manieren:
Bij voorkeur opwaarderen in het paviljoen met eigen bankpas (minimaal € 10, -).
Thuis via internet: inloggen op www.mijnlcs.nl op de persoonlijke pagina, waarna via iDEAL het saldo kan worden opgeladen (minimaal € 15, -), met pinpas of credit card.
NB Het saldo staat niet fysiek op de pas, waardoor bij verlies het saldo niet verloren gaat.

Wat doe ik als ik het niet eens ben met een saldo afboeking?
De betaling aan de bar dient zelf gecontroleerd te worden; afwijkingen direct bij de barbeheerder melden en afwikkelen. Als er in het verrekening traject daarna een afwijking optreedt kan een transactie gecorrigeerd worden door middel van een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat moet ik doen bij diefstal of vermissing en ben ik dan mijn saldo kwijt?
Blokkeer de KNLTB-pas zo snel mogelijk. Na inloggen op www.mijnlcs.nl kies voor de menuoptie ‘Blokkeren’. Nu is de pas geblokkeerd. Het saldo blijft gewoon op de server staan maar snel blokkeren is wel van belang omdat de vinder misbruik zou kunnen maken van de KNLTB-pas.
De nieuwe pas kan beter niet geactiveerd worden bij LCS omdat deze identiek is aan de vermiste. Het is dan ook af te raden om gedurende de rest van het jaar nog de KNLTB-pas te gebruiken voor betalingen en alleen te pinnen. Het volgende jaar met een nieuwe KNLTB pas is de vorige definitief geblokkeerd.

Kunnen niet-leden (bijvoorbeeld ouders) ook een KNLTB-pas aanvragen?
Nee, maar zij kunnen pinnen of de pas van hun kind gebruiken gebruiken.

Hoe werkt het bij een KNLTB-pas voor minderjarige leden?
Voor ouders/verzorgers van minderjarige leden bestaat de mogelijkheid om het saldobeheer over de KNLTB-pas voor hun kind te voeren. Hiermee kunnen de uitgaven gelimiteerd worden. Het systeem sluit alcohol gebruik door jongeren onder de 18 jaar uit.

Kan ik met mijn KNLTB-pas of Clubcard bij andere verenigingen betalen?
Nee, de pas is voor exclusief gebruik bij TC Cash. Omgekeerd kan met een andere dan de TC Cash pas niet bij TC Cash betaald worden.

Kan het saldo van mijn pas worden teruggestort?
Ja, dit kan. Hiervoor moet u contact opnemen met de barcommissie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Zij zorgen ervoor dat de penningmeester dit bedrag overmaakt van de rekening van de club. Hierna kunnen de tegoeden van de KNLTB-pas gehaald worden.

Competitiepas
Er zijn een aantal speciale passen voorradig, bedoeld voor gebruik door speciale groepen, zoals competitieteams. Het afrekenen met de competitiepas is identiek aan dat van de KNLTB-pas. 

Copyright © 2003 - 2018 Tennisclub Cash. Alle rechten voorbehouden.